Geef je hart ruim baan
Maak het verschil voor anderen.

Senior Juridisch Beleidsadviseur Sociaal Domein

Jij zet je tanden  in complexe beleidsvragen die vallen binnen het sociaal domein. Je kijkt vanuit een breed perspectief naar de opgave en maakt verbinding met de gemeenten en de andere opgaven. Jouw voorstellen en beleidstukken geven collega’s richting én maken het verschil voor onze inwoners en klanten! Spreekt dit jou aan? Dan zoeken we jou!

Waar kom je te werken?

Je gaat deel uitmaken van een enthousiast beleidsteam, bestaande uit zowel young professionals als de gepokt en gemazelde collega’s die hun ervaring in dit vak reeds langere tijd hebben opgedaan. Allemaal willen we een bijdrage leveren aan een mooiere maatschappij en regio waar iedereen een volwaardig en zelfstandig bestaan kan opbouwen.

Het team is informeel, heeft ook veel aandacht voor de leuke dingen die je als team in het kader van werkgeluk kunt ondernemen. Het team is ook nog volop in ontwikkeling en krijgt steeds meer focus en scherpte op de inhoud en hun rol in het grotere geheel. Als senior lever je hierin een belangrijke bijdrage. Daarbij vult iedereen elkaar goed aan en weten we slim samen te werken om voorstellen te maken die echt het verschil kunnen betekenen voor onze inwoners.

Wie zijn wij?
De Gemeenschappelijke Regeling (GR) Sociaal is een innovatieve organisatie, bestaande uit 2 organisatieonderdelen: de Sociale Dienst Drechtsteden en Drechtwerk. Er is binnen de GR sociaal volop ruimte om ideeën uit te proberen. Ons doel is altijd om het beste te doen voor onze inwoners.

De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) is een regionale sociale dienst die werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Voor hen voeren we allerlei taken uit o.a. op grond van de Participatiewet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. Bij de SDD werken ruim 450 medewerkers.

Drechtwerk is sinds 1 januari 2023 onderdeel van de GR Sociaal en is het ontwikkelbedrijf, waar inwoners geholpen worden die niet zelfstandig werk kunnen vinden of zelfstandig kunnen werken zonder extra hulp en ondersteuning. Ook de SW medewerkers zijn in dit onderdeel ondergebracht. Drechtwerk werkt voor 6 gemeenten in de Drechtsteden. Bij Drechtwerk werken ruim 1100 medewerkers (inclusief SW).

De GR Sociaal heeft een stevige ambitie die ertoe moet leiden dat alle inwoners van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten. Daarbij staan 5 opgaven centraal: het versterken van bestaanszekerheid, het ontwikkelen naar werk, het zorgen voor ondersteuning, onze dienstverlening in brede zin en bedrijfsvoering.

Wat houdt de functie in?

Je bent een ervaren senior juridisch beleidsadviseur binnen het sociaal domein. Je voelt je op beleidsmatig niveau helemaal thuis binnen dit terrein. Je bent bekend met de ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein,  en kijkt verder dan alleen de wettelijke kaders. Je snapt dat gezondheid, bestaanszekerheid, welbevinden en participatie nauw met elkaar verbonden zijn. Je bent in staat om met ons de transformatie binnen onze maatschappelijke opgaven verder vorm te geven.

Als senior juridisch beleidsmedewerker ga je aan de slag binnen team Beleid, voor drie opgaven: Ontwikkelen Naar Werk, Zorg voor Ondersteuning en Bedrijfsvoering. Je werkt nauw samen met je beleids- en implementatiecollega’s, waarbij jij de juridische aspecten van onze beleidsopdrachten op je neemt. 

De functie is tweeledig. Enerzijds pak je zelf de complexe beleidsvragen binnen opgaven op. Anderzijds coördineer je de beleidswerkzaamheden, zowel op inhoud als op proces én in verbinding met andere opgaven. Tevens ben je sparringpartner voor de beleidsmedewerkers die actief zijn in deze opgave. Je hebt rechtstreeks en intensief contact met de verantwoordelijk opgavemanagers, stemt de prioriteiten en werkzaamheden af en je zorgt ervoor dat de opgavemanagers goed op de hoogte blijft van relevante, externe, ontwikkelingen. Daarnaast ben je een ster in complexe bestuurlijke processen.

Vanuit jouw rol neem je deel aan bestaande in- en externe netwerken. Een integrale aanpak is waar jij voor gaat. Samen met partners, de uitvoering, je beleidscollega’s én je collega’s bij bedrijfsvoering ga je aan de slag. Daarbij genereer je draagvlak en houd je tegelijkertijd planningen in de gaten om jouw stukken ook tijdig verder te kunnen brengen. Dit doe je in samenhang met onze visie en de opgaven waar we binnen het Sociaal Domein de komende jaren voor staan.

Wat neem je mee?

  • Afgeronde HBO+ of academische opleiding en/of werk- en denkniveau, bij voorkeur een juridische richting
  • Ervaring met het opstellen van verordeningen en beleidsregels
  • Brede en actuele kennis van de huidige ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein;
  • Nauwkeurig werken en oog voor detail (Vanwege verordeningen);
  • Pro actief je werk en rol vormen (niet wachten op werk, maar zelf verbeteringen zien en willen maken);

Je bent een nieuwsgierige, vernieuwende en verbindende collega die daadkracht combineert met een resultaatgerichte instelling. Jouw kennis en bestuurlijke sensitiviteit helpen je om de best mogelijke resultaten te halen voor onze organisatie. Door jouw uitstekende communicatieve- en sociale vaardigheden weet je collega’s en maatschappelijke partners mee te nemen in onze beleidsuitgangspunten en visie. Je durft tegenwicht te bieden en bent in staat om te overtuigen. Kortom, jij bent een gesprekspartner op niveau.

Wat bieden wij jou?

Als je bij de Sociale Dienst Drechtsteden werkt, maak jij het verschil voor onze inwoners. Wij bieden je een uitdagende baan voor 30 uur per week. Het salaris voor deze functie bedraagt afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring maximaal € 5.997,- (schaal 11, cao sgo) op basis van een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij een mooi pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Je krijgt ook een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Het betreft een dienstverband van 36 uur per week voor de duur van 1 jaar die bij goed functioneren wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan online via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de procedure, de organisatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met, Josina van Wingerden, Opgavemanager Bedrijfsvoering, tel. 06-41687811.

Wil je meer weten over onze visie en opgaven? Kijk dan hier.

Deel deze vacature:

Logo_SDD