Geef je hart ruim baan
Maak het verschil voor anderen.

Senior Beleidsadviseur Sociaal Domein

Jij zet je tanden  in complexe beleidsvragen die vallen binnen de maatschappelijke opgave “zorgen voor ondersteuning”. Je kijkt vanuit een breed perspectief naar de opgave en maakt verbinding met de gemeenten en de andere opgaven. Jouw voorstellen en beleidstukken geven collega’s richting én maken het verschil voor onze inwoners en klanten! Spreekt dit jou aan? Dan zoeken we jou!

Waar kom je te werken?

De Sociale Dienst Drechtsteden gaat voor een samenleving, waaraan iedereen kan deelnemen. Wij willen dat alle inwoners van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Maar niet iedereen kan zichzelf redden. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten. Wij zetten ons in voor de Drechtsteden, waarin iedereen erbij hoort, waardering krijgt en zich nuttig voelt. Dus ook en zeker onze medewerkers.

Wij zijn ambitieus in onze doelstellingen, creatief en vooral passievol. Mensgericht werken, samenwerken en vernieuwen zijn voor ons van doorslaggevend belang voor het verder brengen en concretiseren van onze visie. Wij zijn op dit gebied een van de meest complete en innovatieve organisaties van Nederland. Als anderen nog zitten te praten of wachten op nadere regelgeving, dan hebben wij het al geregeld. Dat is geen doel op zich, maar een gevolg van onze instelling.

We zijn een hechte club mensen met een gezonde dosis lef, een gedeelde passie voor het sociaal domein. We borgen kwaliteit, onafhankelijkheid, kwetsbaarheid en wendbaarheid. We denken niet in hokjes of onmogelijkheden. Hier krijg je de kans om écht met je hart te werken, om te groeien, te innoveren en te inspireren. En krijg je alle ruimte en aanmoediging om te bouwen aan ontwikkeling en perspectief voor de inwoners van de Drechtsteden.

Je gaat deel uitmaken van een enthousiast beleidsteam, bestaande uit zowel young professionals als de gepokt en gemazelde collega’s die hun ervaring in dit vak reeds langere tijd hebben opgedaan. Allemaal willen we een bijdrage leveren aan een mooiere maatschappij en regio waar iedereen een volwaardig en zelfstandig bestaan kan opbouwen.

Het team is informeel, heeft ook veel aandacht voor de leuke dingen die je als team in het kader van werkgeluk kunt ondernemen. Het team is ook nog volop in ontwikkeling en krijgt steeds meer focus en scherpte op de inhoud en hun rol in het grotere geheel. Als senior lever je hierin een belangrijke bijdrage. Daarbij vult iedereen elkaar goed aan en weten we slim samen te werken om voorstellen te maken die echt het verschil kunnen betekenen voor onze inwoners.

Wat houdt de functie in?

Je bent een ervaren senior beleidsadviseur binnen het sociaal domein en bent de spin in het web voor de opgave “Zorgen voor Ondersteuning”. Je voelt je op beleidsmatig niveau helemaal thuis binnen dit terrein. Je bent bekend met de ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein, binnen Zorg en kijkt verder dan alleen de Wet maatschappelijke ondersteuning. Je snapt dat gezondheid, bestaanszekerheid, welbevinden en participatie nauw met elkaar verbonden zijn. Je bent in staat om met ons de transformatie binnen onze maatschappelijke opgave “Zorgen voor Ondersteuning” verder vorm te geven.

De functie is tweeledig. Enerzijds pak je zelf de complexe beleidsvragen binnen de opgave op. Anderzijds coördineer je de beleidswerkzaamheden binnen deze opgave, zowel op inhoud als op proces én in verbinding met de andere opgaven. Tevens ben je sparringpartner voor de beleidsmedewerkers die actief zijn in deze opgave. Je hebt rechtstreeks en intensief contact met de verantwoordelijk opgavemanager Zorgen voor Ondersteuning, stemt met haar de prioriteiten en werkzaamheden af en je zorgt ervoor dat zij goed op de hoogte blijft van relevante, externe, ontwikkelingen. Daarnaast ben je een ster in complexe bestuurlijke processen.

Vanzelfsprekend heb je een goed trackrecord van opgeleverde beleidsstukken. Je zorgt voor zowel het ophalen als overdragen van kennis en blijft op de hoogte van alles wat er gebeurt op jouw beleidsterrein. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bekend terrein voor jou. Wet- en regelgeving weet je te vertalen naar praktische uitvoerbaarheid. Hierbij ben je in staat om een brug te slaan tussen beleid en uitvoering en daarbij weet je het effect dat we met beleid willen bereiken in de voorstellen te verwerken.

Vanuit jouw rol neem je deel aan bestaande in- en externe netwerken. Waar mogelijk bouw je deze netwerken verder uit. Innovatieve ontwikkelingen omarm je en geef je vorm. Een integrale aanpak is waar jij voor gaat. Samen met partners, de uitvoering, je beleidscollega’s én je collega’s bij bedrijfsvoering ga je aan de slag. Daarbij genereer je draagvlak en houd je tegelijkertijd planningen in de gaten om jouw stukken ook tijdig verder te kunnen brengen. Dit doe je in samenhang met onze visie en de opgaven waar we binnen het Sociaal Domein de komende jaren voor staan.

Wat neem je mee?

  • Afgeronde HBO+ of academische opleiding en/of werk- en denkniveau, bij voorkeur richting sociaal;
  • 5 jaar relevante, recente werkervaring in soortgelijke functie;
  • Brede en actuele kennis van de huidige ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein;
  • Bij voorkeur goede kennis van het zorglandschap en de Wmo;
  • Bestuurlijke sensitiviteit;
  • Ervaring met het acteren en netwerken in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld.

  Je bent een nieuwsgierige, vernieuwende en verbindende collega die daadkracht combineert met een resultaatgerichte instelling. Jouw kennis en bestuurlijke sensitiviteit helpen je om de best mogelijke resultaten te halen voor onze organisatie. Door jouw uitstekende communicatieve- en sociale vaardigheden weet je collega’s en maatschappelijke partners mee te nemen in onze beleidsuitgangspunten en visie. Je durft tegenwicht te bieden en bent in staat om te overtuigen. Kortom, jij bent een gesprekspartner op niveau.

Wat bieden wij jou?

Als je bij de Sociale Dienst Drechtsteden werkt, maak jij het verschil voor onze inwoners. Wij bieden je een uitdagende baan voor 36 uur per week. Het salaris voor deze functie bedraagt afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring maximaal € 5.997,- (schaal 11, cao sgo) op basis van een 36-urige werkweek.
 

Daarnaast bieden wij een mooi pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Je krijgt ook een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Belangstelling?

Wil je een maatschappelijk relevante baan en een verschil maken voor onze samenleving? Reageer dan online via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over de procedure, de organisatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met Josina van Wingerden, manager bedrijfsvoering, via 06 41687811.

Wil je meer weten over onze visie en opgaven? Kijk dan hier .

Deel deze vacature:

Logo_SDD