Geef je hart ruim baan
Maak het verschil voor anderen.

Handhaver Participatie

Welkom bij de Sociale Dienst Drechtsteden, een van de grootste sociale diensten van Nederland met ruimte voor jouw initiatief en jouw innovatieve ideeën.

Wil jij impact maken in het sociaal domein? Bij de Sociale Dienst Drechtsteden kan dat. Als Handhaver participatie krijg je de mogelijkheid tot het terugdringen van oneigenlijk gebruik van publieke gelden. Bij ons doe je dit vanuit een mensgerichte benadering en lever je concreet een bijdrage aan bestaanszekerheidsvraagstukken.

Waar kom je te werken?

Ons doel is helder: we streven naar een zelfstandig en volwaardig bestaan voor alle inwoners van de Drechtsteden.

Bij de Sociale Dienst Drechtsteden zijn we ambitieus in onze doelstellingen, creatief en vooral passievol. Mensgericht werken, samenwerken en vernieuwen zitten in ons DNA. Dit maakt ons een van de meest complete en innovatieve organisaties van Nederland. Terwijl anderen nog praten en wachten, hebben wij al actie ondernomen. Dit is geen doel op zich, maar het resultaat van onze proactieve houding.

We zijn een hechte club mensen met een gezonde dosis lef en een gedeelde passie voor het sociaal domein. We gaan steeds voor het goede. En gaat het fout, dan proberen we het opnieuw. Hier kun je de volledige en dus de beste versie van jezelf zijn.

Wat houdt de functie in?

De Participatiewet is het laatste vangnet voor inwoners die financieel niet (volledig) zelfredzaam zijn. Het is belangrijk dat deze publieke gelden terechtkomen bij de mensen die hier recht op hebben. Daarom zijn wij op zoek naar collega’s die hiervoor zorgen.

Als handhaver beoordeel je of er sprake is van correcte naleving van de wet- en regelgeving. Dit doe je vanuit vertrouwen, een mensgerichte benadering en met de kennis dat er ook sprake kan zijn van onbedoelde onrechtmatigheid. 

Een zorgvuldig dossieronderzoek is de basis van je werk. Daarnaast verricht je huisbezoeken, waarnemingen en hoor je getuigen. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar samen met je collega’s Handhaving. Je  adviseert de collega’s uit de andere disciplines en je bent de expert waar ze terecht kunnen met vragen of adviezen over fraude-alertheid en preventie.

Wat neem je mee?

We laten ons heel graag verrassen en denken qua kennis en ervaring aan het volgende:

  • Werkervaring als handhaver binnen het sociaal domein;
  • Een afgeronde hbo-opleiding of aantoonbare vergelijkbare ervaring, in een juridische richting, aangevuld met actuele sociaal juridische kennis;
  • Ervaring met diverse gesprekstechnieken zoals interviewtechnieken en verhoortechnieken.
  • In bezit van BOA diploma of bereid deze te behalen.

Je werkt toe naar het beste resultaat voor zowel de klant als de sociale dienst. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Dit omdat je vanuit verschillende invalshoeken en met een multidisciplinaire blik naar de klant kijkt. Het team kan zowel uit collega’s als ketenpartners bestaan. Als persoon heb je een open houding en blijf je bij met de ontwikkelingen op jouw vakgebied.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan met een maximaal salaris van € 4.537,00 (schaal 9, CAO SGO) op basis van een 36-urige werkweek. Het gaat om een fulltime dienstverband van 36 uur per week voor de duur van een jaar.

Daarnaast bieden wij een mooi pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Je krijgt ook een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt kiezen om dit te laten uitbetalen, vakantie uren te kopen of fiscaal vriendelijk een fiets aan te schaffen.

Belangstelling?

Wil je een maatschappelijk relevante baan en een verschil maken voor onze samenleving? Solliciteer direct online. Voor meer informatie over de procedure, de organisatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met Sonja Riad, afdelingshoofd Bestaanszekerheid versterken Dordrecht West, via 06-1830 1317.

Goed om te weten, deze vacature heeft geen einddatum. Lijk jij voor ons een geschikte kandidaat, dan gaan wij graag het gesprek met je aan.

Deel deze vacature:

Logo_SDD