Geef je hart ruim baan
Maak het verschil voor anderen.

Coördinator Beleid Sociaal Domein

Als coördinerend senior beleidsmedewerker zet je je tanden in inhoudelijk complexe, opgave-overstijgende dossiers en coördineer je het werk van het beleidsteam. Hier krijg je veel autonomie, werk je in een inspirerend team, en kun je rekenen op sterke ondersteuning.

Welkom bij de Sociale Dienst Drechtsteden, een van de grootste sociale diensten van Nederland met ruimte voor jouw initiatief en jouw innovatieve ideeën. Bij ons kun je alles integraal aanpakken en echt een verschil maken voor onze inwoners.

Waar kom je te werken?

Ons doel is helder: we streven naar een zelfstandig en volwaardig bestaan voor alle inwoners van de Drechtsteden.

Bij de Sociale Dienst Drechtsteden zijn we ambitieus in onze doelstellingen, creatief en vooral passievol. Mensgericht werken, samenwerken en vernieuwen zitten in ons DNA. Dit maakt ons een van de meest complete en innovatieve organisaties van Nederland. Terwijl anderen nog praten en wachten, hebben wij al actie ondernomen. Dit is geen doel op zich, maar het resultaat van onze proactieve houding.

We zijn een hechte club mensen met een gezonde dosis lef en een gedeelde passie voor het sociaal domein. We gaan steeds voor het goede. En gaat het fout, dan proberen we het opnieuw. Hier kun je de volledige en dus de beste versie van jezelf zijn.

Wat houdt de functie in?

Als coördinator beleid zorg je ervoor dat planningen worden gehaald en processen worden gevolgd. Je bespreekt met het team (14 collega’s) de voortgang, planning en ontwikkelmogelijkheden. Je hebt oog voor de mensen in jouw team en zorgt dat zij optimaal kunnen werken. Hiervoor voer je lichte p-taken uit met ondersteuning van de personeelscoördinator. Je bent inhoudelijk betrokken bij dossiers, pakt ook zelf dossiers op en begrijpt wat er speelt, waardoor je collega’s effectief kunt adviseren. Daarnaast blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in het vakgebied en breng je inspiratie naar het team om het vak te blijven ontwikkelen

Bovendien coördineer jij namens team Beleid de inhoudelijke input die geleverd moet worden voor de P&C cyclus en zorg je dat deze input goed met elkaar samenhangt en logisch opgebouwd is. Verder ben je betrokken bij het interne proces tussen teams en samenwerkingspartners en denk je mee over wat haalbaar is in onze dynamische omgeving. Tegelijkertijd begrijp je de uitdagingen van het inzetten van medewerkers in deze context. 

Wat neem je mee?

Je bent (omgeving)sensitief, kan goed schakelen met zowel de uitvoering als het management en overziet verbanden snel. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, weet te verbinden met collega’s en schrijft duidelijke adviezen en verslagen. Je durft mensen aan te spreken en adviseert vanuit je vak op een hoog niveau. Ook heb je altijd aandacht voor de ontwikkelingsmogelijkheden die er zijn. Je bent sterk in plannen, organiseren en innoveren, wat je combineert met lef en pro activiteit. 

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde hbo-opleiding;
  • Ruime, relevante werkervaring;
  • Kennis van het sociaal domein en wetgeving (bijvoorbeeld Participatiewet, Wmo, schuldhulpverlening of Inburgering);
  • Ervaring met bestuurlijke- en beleidsprocessen en de Planning- & Controlcyclus.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan met een maximaal salaris van € 5.997,- (schaal 11, CAO SGO) op basis van een 36-urige werkweek. De functie wordt op dit moment geherwaardeerd. Het gaat om een fulltime dienstverband van 30-36 uur per week voor de duur van een jaar en bij goed functioneren wordt dit natuurlijk omgezet naar een vast contract. 

Daarnaast bieden wij een mooi pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Je krijgt ook een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt kiezen om dit te laten uitbetalen, vakantie uren te kopen of fiscaal vriendelijk een fiets aan te schaffen.

Belangstelling?

Wil je een maatschappelijk relevante baan en een verschil maken voor onze samenleving? Solliciteer direct online. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Josina van Wingerden, opgavemanager bedrijfsvoering, via 078-7707029.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie voor deze functie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Logo_SDD