Geef je hart ruim baan
Maak het verschil voor anderen.

Consulent Sociaal Domein Ontwikkelen naar Werk

Welkom bij de Sociale Dienst Drechtsteden, een van de grootste sociale diensten van Nederland met ruimte voor jouw initiatief en jouw innovatieve ideeën. Bij ons kun je alles integraal aanpakken en echt een verschil maken voor onze inwoners.

Waar kom je te werken?

Ons doel is helder: we streven naar een zelfstandig en volwaardig bestaan voor alle inwoners van de Drechtsteden.

Bij de Sociale Dienst Drechtsteden zijn we ambitieus in onze doelstellingen, creatief en vooral passievol. Mensgericht werken, samenwerken en vernieuwen zitten in ons DNA. Dit maakt ons een van de meest complete en innovatieve organisaties van Nederland. Terwijl anderen nog praten en wachten, hebben wij al actie ondernomen. Dit is geen doel op zich, maar het resultaat van onze proactieve houding.

We zijn een hechte club mensen met een gezonde dosis lef en een gedeelde passie voor het sociaal domein. We gaan steeds voor het goede. En gaat het fout, dan proberen we het opnieuw. Hier kun je de volledige en dus de beste versie van jezelf zijn.

Wat houdt de functie in?

Werken draagt bij aan geluk. Dat is niet alleen wetenschappelijk bewezen, wij geloven ook echt dat werk in welke vorm dan ook optimaal bijdraagt aan het bevorderen van een zelfstandig en volwaardig bestaan. Daarom zet jij je in om onze inwoners te ondersteunen bij hun ontwikkeling naar allerlei vormen van werk. Samen met onze partners zoek je naar de best passende oplossing. Het uitzetten van op maat gemaakte trajecten en het toepassen van een methodische aanpak zijn de sleutels tot succes in deze functie.

Je richt je op het begeleiden en ondersteunen van inwoners op hun pad naar persoonlijke en professionele groei in hun ontwikkeling naar werk. Je bent dé contactpersoon voor hen als het om deze ontwikkeling gaat.

Je bent in staat om te zien welke mogelijkheden er zijn voor inwoners om te ontwikkelen. Wanneer je deze mogelijkheden scherper wilt krijgen weet je instrumenten zoals onderzoek en testen in te zetten die je daarbij helpen. Je stimuleert en begeleid hen vervolgens om de juiste stappen te zetten, hun potentieel te benutten en verder te ontwikkelen. Lukt het niet om aan de slag te gaan in een betaalde baan, dan help je bij de ontwikkeling naar vrijwilligerswerk of participatie. Jij wilt het beste halen uit de inwoners die jouw hulp nodig hebben.

Wat neem je mee?

In deze rol is jouw succes afhankelijk van je vermogen om de arbeidsmogelijkheden van kandidaten effectief in te schatten en passende ondersteuning te bieden voor hun ontwikkeling, met de focus op het bereiken van duurzame uitstroom. Je bent innovatief, communicatief vaardig en resultaatgericht. Je hebt een sterk inlevingsvermogen, werkt uitstekend in teamverband met de belangen van de kandidaat vooropgesteld, en bent gericht op het vinden van oplossingen.

Daarnaast herken je jezelf in de volgende functie-eisen:

  • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau, ondersteund door een relevante opleiding en werkervaring in het domein van mens en werk;
  • Het hebben van actuele kennis van de Participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving is een pluspunt;
  • Je beheerst verschillende gesprekstechnieken, zoals interviewvaardigheden, motiverende gespreksvoering. En je hebt expertise in het toepassen van stressgevoelige dienstverleningsprincipes;
  • Je bent bijzonder vaardig in gespreksvoering en goed thuis in kwesties met betrekking tot laaggeletterdheid, anderstaligen en kandidaten met psychische of verstandelijke beperkingen;
  • Ervaring met het gebruik van Suite-software wordt gewaardeerd.

Wat bieden wij jou?

Je krijgt bij ons een kans om mee te bouwen aan de ontwikkeling naar werk voor de kwetsbare groep inwoners in onze samenleving. Wij bieden je een uitdagende baan met een maximaal salaris van € 4.752,- (schaal 9, CAO SGO) op basis van een 36-urige werkweek. Het gaat om een dienstverband van 32-36 uur per week voor de duur van een jaar en bij goed functioneren wordt dit natuurlijk omgezet naar een vast contract. Werkdagen worden in overleg afgestemd. 

Daarnaast bieden wij een mooi pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Je krijgt ook een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt kiezen om dit te laten uitbetalen, vakantie uren te kopen of fiscaal vriendelijk een fiets aan te schaffen.

Belangstelling?

Wil een maatschappelijk relevante baan en een verschil maken voor onze samenleving? Solliciteer direct online. Voor meer informatie over de procedure, de organisatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met Martine Bravenboer, afdelingshoofd Ontwikkelen naar Werk, via 06-40294662. 

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met team Werving en Selectie via 078 – 770 8030

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Deel deze vacature:

Logo_SDD