Geef je hart ruim baan
Maak het verschil voor anderen.

Beleidsadviseur Ontwikkelen naar Werk

Welkom bij de Sociale Dienst Drechtsteden, een van de grootste sociale diensten van Nederland met ruimte voor jouw initiatief en jouw innovatieve ideeën. Bij ons kun je alles integraal aanpakken en echt een verschil maken voor onze inwoners.

Waar kom je te werken?

Ons doel is helder: we streven naar een zelfstandig en volwaardig bestaan voor alle inwoners van de Drechtsteden.

Bij de Sociale Dienst Drechtsteden zijn we ambitieus in onze doelstellingen, creatief en vooral passievol. Mensgericht werken, samenwerken en vernieuwen zitten in ons DNA. Dit maakt ons een van de meest complete en innovatieve organisaties van Nederland. Terwijl anderen nog praten en wachten, hebben wij al actie ondernomen. Dit is geen doel op zich, maar het resultaat van onze proactieve houding.

We zijn een hechte club mensen met een gezonde dosis lef en een gedeelde passie voor het sociaal domein. We gaan steeds voor het goede. En gaat het fout, dan proberen we het opnieuw. Hier kun je de volledige en dus de beste versie van jezelf zijn.

Wat houdt de functie in?

Als Beleidsadviseur ontwikkelen naar werk ben jij dé expert in het sociaal domein, met een scherp oog voor “ontwikkelen naar werk.” Je signaleert ontwikkelingen en trends, bestudeert nieuwe wet- en regelgeving, en adviseert gevraagd en ongevraagd op allerlei onderwerpen die “Ontwikkelen naar Werk” raken. Jouw missie? “Iedereen kan werken” en daar dragen jouw beleidsvoorstellen optimaal aan bij. 

Innovatie is een sleutelwoord voor jou en je geeft het de aandacht die het verdient. Je neemt deel aan relevante bijeenkomsten en maakt gebruik van je netwerk en breidt deze steeds verder uit.

Je bent een meester in samenwerken, zowel met partners als met de uitvoering, collega-beleidsadviseurs en de bedrijfsvoering. Om tot scherpe beleidsvoorstellen te komen organiseer je een  strak georganiseerd proces en planning en heb je een scherp oog voor de verbanden tussen verschillende beleidsuitdagingen, altijd in lijn met onze visie en de komende uitdagingen binnen het Sociaal Domein.

Wat neem je mee?

We zijn op zoek naar een collega met een flinke dosis nieuwsgierigheid en een talent voor vernieuwing, die tegelijkertijd resultaatgericht is. Je hebt een scherp gevoel voor bestuurlijke dynamiek, waardoor je de organisatie naar de best mogelijke resultaten kunt leiden. Met uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, weet je je collega’s en partners enthousiast te maken voor onze beleidsvoorstellen en visie. Je inspireert, luistert, adviseert, overtuigt en houdt het vuur brandend, zelfs als er uitdagingen opdoemen. 

We laten ons heel graag verassen en denken qua kennis en ervaring aan het volgende:

  • Een afgeronde hbo- of academische opleiding, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare en recente werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Een brede en actuele kennis van ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein, met specifieke aandacht voor re-integratie, inburgering, de arbeidsmarkt en participatie;
  • Ervaring met opereren en netwerken in een complex bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk landschap;
  • Pluspunten als je ervaring hebt met werken binnen een Gemeenschappelijke Regeling en begrip hebt van de bijbehorende dynamiek.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan met een maximaal salaris van € 5.247,00 (schaal 10, CAO SGO) op basis van een 36-urige werkweek. Het gaat om een dienstverband van 32 tot 36 uur per week voor de duur van een jaar en bij goed functioneren wordt dit natuurlijk omgezet naar een vast contract. 

Daarnaast bieden wij een mooi pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Je krijgt ook een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt kiezen om dit te laten uitbetalen, vakantie uren te kopen of fiscaal vriendelijk een fiets aan te schaffen.

Belangstelling?

Wil je een maatschappelijk relevante baan en een verschil maken voor onze samenleving? Solliciteer direct online. Voor meer informatie over de procedure, de organisatie en vragen over de functie kun je contact opnemen met Josina van Wingerden, opgavemanager bedrijfsvoering, via 078-7707029.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Deel deze vacature:

Logo_SDD